HERBALIJA

V objemu narave...

HERBALIJA je naše poslanstvo, da ohranimo in s hvaležnostjo negujemo ter razvijamo več kot 120 let staro domačijo Hernavs, ki je sedaj zaupana nam – Boštjanu, Barbari, Jakobu in Katarini. Je tudi zgodba preteklosti in sedanjosti z željo, da jo podarimo tudi prihodnjim rodovom, zato v začetku besede HERBA pomeni vez z nami in našo osrednjo dejavnostjo – zeliščarstvom, drugi del, LIJA, pa je posvečen spominu na prvo gospodarico, našo prababico Amalijo, ki ni bila samo kmečka gospodarica, ki je podpirala vse vogale hiše, pa še kakšnega od štale, ampak je bila za takratni čas zelo pametna in razgledana ženska. Bila je tudi zeliščarka in čisto prava babica - porodničarka ter zaupnica marsikateri kozjanski ženski. Po njeni smrti sta skrb za srčiko domačije prevzela naša babica in dedi.


HERBALIJA, kot je danes, se začenja leta 2008, ko smo se odločili, da obnovimo domačijo. Povrnili smo ji zeliščno energijo v zeliščnoterapevtskem vrtu, pomladili nasad starih kozjanskih sort jablan in se usmerili v ekološko pridelavo. Obiskovalcem smo tako odprli vrata apartmaja Herbalija in Sončne izbe.


HERBALIJA vas bo objela s čudovito neokrnjeno naravo, mirom in zasebnostjo. S polnostjo okusov, doživetij in kvalitete, jamčimo še dalje svojo predanost, ljubezen, skrb, ter sedaj tudi z znakom 4 jabolk potrjujemo najvišjo kvaliteto turizma na kmetiji. Vabljeni v objem!


Veseli in hvaležni smo za vse, kar nam je dano.


družina Hernavs