APARTMA ALMA

Celje


Cenjeni gostje,
ob prihodu v naše mesto Celje Vam izrekamo iskreno dobrodošlico. Želimo Vam, da bi pri nas preživeli prijeten oddih.


Apartma Alma je poimenovan po znani Celjanki Almi Maksimilijani Karlin, svetovni popotnici in pisateljici, ki se je po prvi svetovni vojni odločila, da se iz rodnega Celja poda na več letno raziskovanje sveta. V pomoč ji je bilo znanje osmih jezikov in neustrašljiva želja ter klic spoznavati nove kulture. Svoje vtise in spoznanja je strnila v številne potopisne knjige in romane.

Apartma Alma vam nudi vse, kar potrebujete za udobno in prijetno bivanje. Nahaja se na čudoviti lokaciji v samem središču mesta Celje, a vendar v mirnem in zelenem okolju ob reki Savinji. Do starega mestnega središča je zgolj 10 min hoje, do avtoceste pa dobrih 5 min. vožnje.

Apartma deluje zelo svetlo, toplo in prijetno. Nahaja se v stanovanjski hiši z lastnim vhodom ter veliko traso na vrtu, kjer vas obdaja čudovita zelena okolica in mir.

V neposredni bližini se nahaja mestni gozd s številnimi pohodnimi potmi ter sprehajalo nabrežje ob reki Savinji ter mestni park. Le nekaj minut hoje boste potrebovali do starega mestnega središča, kjer lahko obiščete muzeje, galerije, cerkve, knjižnico, restavracije in kavarnice ter raziskujete arhitekturo mestnih uličic ter njihove skrivnosti. Tako boste našli tudi kipe Alfreda Nobela, Alme Karlin, Josipa Pelikana…vsi so tako ali drugače povezani z mestom Celje. Nad mestom se na skalni pečini nahaja mogočen Celjski grad, v bližnji okolici pa številne pohodne in kolesarske poti, zdravišča in smučišča, jezera in biseri naravne in kulturne dediščine.

Po dnevu polnega raziskovanj in prijetnih vtisov pa vas vabimo v naš Masažnoterapevtski in zeliščni kotiček. Zagotovo vam bo prijala katera od masažnih terapij ali pa si boste izbrali kakšen zeliščni izdelek naše zeliščne kmetije iz Kozjanskega.

Potrudili se bomo, da boste pri nas počutili prijetno in s sabo ponesli lepe spomine.

Družina Hernavs